A gyite ikonja, egy esernyő alatt három gyerek, egymás kezét fogva


Programok

A Programok menüpont alatt azokat, a gyógypedagógiában alkalmazható programokat gyűjtjük össze, amelyek ingyenesek, szabadon terjeszthetőek. A szoftvereket a következő kategóriákba csoportosítottuk:

  • A GyITE menü tartalmazza a külföldi ingyenes programok magyarra adaptált változatait, amelyekhez kisebb-nagyobb akadálymentesítést csináltam, valamint az önálló GyITE-fejlesztéseket.
  • A Komplex menüpont alatt vannak azok a programok, melyek többféle feladatot gyakoroltatnak, több részképesség-területet fejlesztenek.
  • A Speciális kategóriában találhatók azok a szoftverek, amelyek egy-egy feladattípusra épülnek, egy adott képességterületet fejlesztenek.
  • Az Online menüpont alatt az online alkalmazható, letöltést, telepítést nem igénylő szoftverekre mutató linkek vannak.
  • A Segédanyagok címszó alatt pedig gyógypedagógusok által készített, tanórákon, terápiákon használt bemutató-fájlok tölthetők le.

Azoknál a programoknál, amelyeket az internetről töltöttünk le a tárhelyünkre, mindig megjelöljük a "forrás"-t, ahonnan letöltöttük. A másolással az a célunk, hogy több helyen is meglegyenek a programok, és akkor is elérhetőek legyenek, ha netán egy tárhely megsérül, vagy megszűnik.
Szándékunk szerint minden a honlapunkról letölthető zip-programra igaz, hogy létrehoz egy zip-pel megegyező nevű mappát.
A GyITE programok nem igényelnek külön telepítést és sose lesz szükség rendszergazdai jogokra a használatukhoz. (Ez sem lehet "akadály". :-))